Todelma

Todelma on tosiasioista punottu kiinnostava, luotettava kudelma. Teen sellaisia.

Olen somenatsi enkä salli sananvapautta – omalla henkilökohtaisella seinälläni

mennessä | huhti 4, 2021 | Viestintä | 0 Kommenttia

Omalla, henkilökohtaisella Facebook-seinälläni en salli kovin laajaa sananvapautta ja moderoin tiukasti. Se ei ole yhteiskunnallisen keskustelun paikka muutoin kuin korkeintaan hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa. Keskityn siellä lähinnä kissapäivityksiin ja arkiseen kommentaariin.

Vaikka tilini yksityisyysasetukset osaltaan tekevät tätä aika selväksi, saan aina välillä myös selittää asiaa ihmisille. Olen tainnut jopa menettää muutaman FB-kaverin, koska ”sensuroin” eli ilmoitan, että tämä seinäni ei ole oikea paikka juuri tämän keskustelun käymiseen. Ja aina välillä seinälleni ilmestyy joku trolli, joka on rakentanut hienon olkiukon ja haluaa hyökätä sitä vastaan minun seinälläni kun postaukseni on joko minun tai Facebookin virheen vuoksi julkinen.

Jokaisella on täysi vapaus vetää johtopäätöksiä tästä tavastani moderoida henkilökohtaista, rajatun julkisuuden profiiliani. Mutta olisi tärkeää ymmärtää, että se ei kerro toiminnastani muualla.

Ylläpidän Joensuun kuntapolitiikka -ryhmää, jossa keskustelu on erittäin vapaata kunhan pysytään ryhmän aihepiireissä. Ryhmässä on välillä esitetty toiveita ryhmän julkisuuden rajaamisesta tai jonkun pienemmän, valikoidumman ja suljetumman keskusteluryhmän perustamisesta. Ryhmä pysyy täysin julkisena niin pitkään kuin minä ylläpidän sitä. Muita keskusteluryhmiä on kuka vain vapaa perustamaan haluamallaan julkisuusasteella.

Minulla on myös täysin julkinen etupäässä ammatilliseen käyttöön ja muuhun julkiseen viestintään tarkoitettu FB-sivu Huttunen. Sielläkin sana on vapaa ja aihepiirejä laveasti. Ohjaan kohtalaisen aktiivisesti ihmisiä profiilistani sinne kommentoimaan silloin kun olen jakanut sivuni postauksen myös omalle seinälleni.

Tällä sivullani kommentointi on toistaiseksi suljettu kokonaan. Tämä taas johtuu siitä, että tänne joka tapauksessa tulisi oikeita kommentteja erittäin vähän, mutta roskaviestejä paljon. Lisäksi jaan kaiken täällä julkaisemani someen, jossa keskustelu on helpompaa, kätevämpää ja vähemmän kuormittavaa minulle.